среда, 5 декабря 2012 г.

У японській кухні багатовікова історія, свої традиції та звичаї. Перш ніж судити про улюблені японцями стравах, треба хоча б трохи вивчити історію японської кухні, що йде своїм корінням в глибоку старовину. Японська кухня у всьому світі дуже популярна, багато в чому завдяки філософським ставленням японців до їжі взагалі. Японська кухня дуже відрізняється від інших. Її секрет у уважному підборі японських продуктів, красі подачі і взагалі у відношенні до їжі. Опинитися на столі можуть тільки найкращі дари японської землі і води. А головне завдання японського кухаря - збереження їх первинних властивостей. Багато начулися про страву, яке часто готують в Японії - мармурове м'ясо Кобу-гю, яке приготують прямо на очах клієнта на столі-коминку. Воно просто тане у роті. А секрет страви в якості м'яса, а не в методі приготування. Японська кухня запозичила з китайської страви з квасолі і сої. Тут люблять тофу - бобовий сир, соєво-бобовий соус Сею. Обов'язкова частина японської їжі - овочі, присутні в стравах і в будь-якому вигляді, і в різних колірних і смакових варіантах, і з естетичних міркувань. Важлива деталь японської кухні - відповідність японських страв тій чи іншій ситуації. Японські кулінари готують в залежності від типу їжі, часу роки і навіть віку гостей. Японські кухарі часто готують квіти з японських овочів, прикрашаючи взимку японський стіл мандаринами, невеликі мисочки з дрібними камінчиками і інш. Зараз мода на прикрашання страв квітами минула, оскільки дизайнери впевнені, що їду краще не прикрашати неїстівними квітами. Вся японська їжа так оброблена, щоб її брати паличками. Багатовіковим японським традиціям відповідає і сервіровка японського столу, де майстерно будуть поєднуватися квадратна і кругла посуд, низька і висока, і проч. Можливо, лише в японській кухні цінують «красу порожнього простору» - японська посуд або піднос не заповнюються ніколи до країв. Японські страви ставляться всі відразу. Ввічливим вважається їх пробувати в порядку, в якому вони подані, і брати всього потрошку. Японське саке п'ють з маленьких чашечок. Згідно японським традиціям, його прийнято наливати перед японськими тостами. А порожня чашка на столі - це прояв поганого тону з нечемно. На японському столі немає ножів і виделок? Їжте руками, якщо не можете їсти японськими паличками. Вам подадуть також пляшечку японського соєвого соусу і блюдечко для змішування його з японським васабі. А ще на краю своєї тарілки ви побачите і гірку найтонших рожевих пелюсток, це - маринований японський гару (імбир).


In Japanese cuisine long history, traditions and customs. Before the judge's favorite Japanese dishes, you should at least learn a little history of Japanese cuisine, rooted in antiquity. Japanese food around the world is very popular, largely due to the philosophical relation of Japanese food at all. Japanese cuisine is very different from the others. Her secret is in careful selection of Japanese products, beauty supply and generally in relation to food. Be on the table can only be the best gifts Japanese land and water. A main task of the Japanese chefs - retain their original properties. Many have heard of the dish, which is often made in Japan - marbled meat Kobu-w, which is prepared right in front of the client on the table and grill. It just melts in your mouth. And the secret of dishes as meat, not in the method of preparation. Japanese cuisine is borrowed from the Chinese dish of beans and soybeans. Here love tofu - bean cheese, soy-bean sauce seyu. Mandatory part of Japanese food - vegetables present in the dishes and in any form, and in a variety of color and flavor variations, and for aesthetic reasons. Important part of Japanese cuisine - Japanese food line of a given situation. Japanese cuisine is prepared according to the type of food, time, years, and even age of the guests. Japanese chefs often prepare the flowers of Japanese vegetables, table decorating winter Japanese tangerines, small bowl of pebbles and so on. Now the fashion for decoration of dishes with flowers over, as designers are sure that the food is better not to decorate the inedible flowers. All Japanese food is so processed to take her chopsticks. Centuries-old Japanese tradition meets Japanese and serving table, where artfully will combine square and round dishes, low and high, and so on. Perhaps only in Japanese cuisine appreciate the "beauty of empty space" - a Japanese dishes or tray had not filled to the brim. Japanese dishes are placed all at once. Considered polite to try them in the order in which they served, and take a little of everything. Japanese sake is drunk from small cups. According to Japanese tradition, it is accepted to the Japanese pour toasts. And the empty cup on the table - it is a manifestation of bad taste with incivility. In Japanese there are not knives and forks? Eat your hands if you can not have a Japanese chopsticks. You will be served as Japanese soy sauce bottle and a saucer to mix it with the Japanese wasabi. And on the edge of your plate and you will see the finest pile of rose petals, it - pickled Japanese gari (ginger).