воскресенье, 2 декабря 2012 г.

Тайські страви Тайська кухня гармонійно поєднує в собі п'ять основних смаків - солодкий, солоний, кислий, гіркий і гострий. Часом, вони досить сильно переплетені між собою, і в супі можна виявити ананас, а в десерті кілька щіпок перцю чилі. Тайська їжа відрізняється гостротою і пряністю. Щоб приготувати звичайний тайський обід може знадобитися до 40 видів пряних трав і спецій. Одним з найбільш часто вживаних спецій є перець чилі, якому тайці приписують лікувальні властивості і намагаються лікувати їм навіть виразку шлунка. Крім цієї спеції в їжу додається сіамський імбир, часник, свіжі листя коріандру, а також лимонне сорго, що є унікальним інгредієнтом, не вживаним в інших східних кухнях. Таїланд славиться великою кількістю виростають там фруктів, що знайшло своє відображення в місцевій кухні. Примітно, що недозрілі плоди деяких з них використовуються в салатах в якості овочів (наприклад, зелена папайя або манго). Одним з найпопулярніших фруктів є тут кокос. Сік недозрілого кокоса використовується замість води, а кокосове молоко і вершки замінюють молочні продукти, які в Таїланді практично відсутні. Одним з найпопулярніших страв тайської кухні є суп з кокосового молока, часто подається, природно, в кокосі. Кислинку тайським страв додають сліди лайма, лимона або недозрілих фруктів, які присутні у великій кількості страв. На перший погляд може здатися, що в тайській кухні недостатньо солі, і це насправді так. В якості солоного інгредієнта тайці користуються спеціальним рибним соусом. Зневага до солі виражається навіть у тому, що в знаходяться в ресторанах сільничках одна дірочка, а в перечницях цілих шість. Тайці не їдять хліб, зате замість нього заїдають гострі страви прісним рисом. Саме прісний рис називається «каау», що й асоціюється у тайців зі словом «їжа», всі інші страви ставляться до «гап каау», що означає «той, що подають до рису». Якщо прісного рису недостатньо, пекучий перець можна запити лимонним соком, а також ложкою цукру або кока-колою.


Thai Thai cuisine combines the five basic tastes - sweet, salty, sour, bitter and spicy. Sometimes, they are pretty much intertwined, and can be found in the soup pineapple, dessert and a few pinches of chili. Thai food is different sharpness and spiciness. To prepare the usual Thai dinner can take up to 40 types of herbs and spices. One of the most commonly used spice is chilli, which is credited with Thai medicinal properties and try to treat them even stomach ulcers. In addition to this spice in food added Siamese ginger, garlic, fresh coriander leaves and lemon grass, which is a unique ingredient that is not used in other Eastern cuisines. Thailand is famous for an abundance of fruit growing there, which was reflected in the local cuisine. It is noteworthy that the unripe fruit of some of them are used in salads as vegetables (such as green papaya or mango). One of the most popular fruits here is coconut. Juice of unripe coconut is used instead of water, coconut milk and cream substitute dairy products, which are virtually absent in Thailand. One of the most popular Thai dishes is a soup of coconut milk, often served naturally in coconut. Sour Thai dishes attached traces of lime, lemon and unripe fruits, which are present in a large number of dishes. At first glance it might seem that Thai cuisine is not enough salt, and this is actually the case. As salty ingredient Thais using a special fish sauce. Neglect of salt is expressed even in the fact that the restaurants are in one hole salt shaker and pepper shaker in six. Thais do not eat bread, but instead seize spicy dishes bland rice. It was bland rice called "kaau" as the Thais associate with the word "food", all other dishes are "Gap kaau", which means "that which is served with rice." If the rice is not enough fresh, hot pepper can drink lemon juice and a spoon of sugar, or Coca-Cola.